Hennepwol isolatie: eigenschappen & voordelen

Milieuvriendelijke isolatie

isoleren met hennepwolMilieuvriendelijke isolatie wint erg aan populariteit. Ecologische materialen als schapenwol, houtwol en hennep worden steeds meer verkocht en gebruikt voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. Dat is goed nieuws voor het milieu, want deze materialen zijn volledig recyclebaar en voor de productie ervan wordt slechts een kleine hoeveelheid energie gebruikt.

Door het toepassen van hennep isolatie draag je een steentje bij aan de vermindering van de globale CO2uitstoot. Hennep is een volledig natuurlijk isolatiemateriaal met uitstekende isolerende eigenschappen.

Wat is hennep?

dakisolatie hennepbeton duurzaam hennepwolHennep wol is afkomstig van de hennepplant. Voor het maken van de hennepwol gebruiken we de bast van de hennepplant. Hennepwol behoort tot de sterkste natuurlijke vezels. Hennepwol is een uitstekende isolator en kan daarom prima toegepast worden als milieuvriendelijk isolatiemateriaal. De hennepplant is makkelijk te verbouwen en groeit op haast iedere bodem. Het is ook een zeer snelle groeier: het gewas wordt

Uitvoeringen & toepassingen hennep isolatie

dakislolatie van buiten af hennepwol Hennepwol bestaat zowel in de vorm van isolatiematten als los isolatiewol. Deze zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig te plaatsen. De hennep isolatiematten hebben een goede stijve structuur en sluiten prima op elkaar aan waardoor koudebruggen vermeden worden. Hennepwol is flexibel aan te brengen en kan met weinig middelen aangebracht worden tegen lage kosten. De matten zijn verkrijgbaar in diktes van 3 tot 19 cm en de hennepwol is verkrijgbaar in bigbag  met een volume van 1m3. Hennep isolatie wordt vaak toegepast voor het thermisch (en akoestisch) isoleren van hellende daken, houten vloeren, plafonds, muren en gevels.

Welke voordelen heeft hennep te bieden?

Muur-isolatie-buitenkant-hennepwol Hennep is een ecologisch isolatiemateriaal en dus zeer voordelig voor het milieu. Daarnaast heeft dit materiaal nog een heleboel andere voordelen:
  • * Hennep is een volledig recycleerbaar materiaal
  • * Niet irriterend voor longen of huid
  • * Bevat geen schadelijke stoffen
  • * Hennep is bestand tegen schimmels en bacteriën
  • * Hennep isolatie geurt niet
  • * Goede thermische en akoestische isolatie
  • * Er wordt weinig energie verbruikt bij de productie
  • * Het is een duurzaam en vochtregulerend materiaal